Besloten- en Naamloze vennootschap

“Fijn, dat de notaris dit zo goed heeft geregeld!”

Ondernemers die een bv (besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid) willen oprichten, hebben een notaris nodig. Het Zijper Notaris Kantoor verzorgt de notariële oprichtingsakte met daarin de statuten van uw bv. Bij een bv is het kapitaal verdeeld in aandelen. In de oprichtingsakte staat hoeveel aandelen elke aandeelhouder krijgt en wie de bestuurder van de bv is. Eventueel kunt u ook een regeling opnemen die het lastiger maakt om aandelen over te dragen aan anderen.

Voor grotere ondernemingen is de nv, de naamloze vennootschap, de aangewezen rechtsvorm. Dit is het geval wanneer veel vermogen van derden aangetrokken moeten worden. Naast aandelen op naam kan de nv ook ‘aandelen aan toonder’ uitgeven, die op de beurs kunnen worden genoteerd. De aandelen in de nv zijn in principe vrij overdraagbaar. Ook bij het oprichten van een nv kunnen wij u van de juiste adviezen voorzien.

Na het ondertekenen van de akte van oprichting moet de vennootschap in het handelsregister worden ingeschreven. Wij regelen dit voor u.

Bezig met een fusie of splitsing? Ook daarin heeft het Zijper Notariskantoor ruime ervaring.